آموزش بهترین و محبوب ترین غذای ترکی ( ترکیه ایی )

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آموزش پخت بهترین غذای ترکی آموزش پخت محبوب ترین غذای ترکیه ایی  آموزش درست کردن غذای ترکی خوشمزه طرز تهیه بهترین و محبوب ترین غذای ترکیه ایی دستور غذای ترکی

 

در این مطلب سریالی برایتان در مورد جاذبه های گردشگری، میراث جهانی یونسکو در ترکیه، شهرهای ترکیه و جاذبه های آنها، اعیاد ملی و مذهبی در ترکیه، تعطیلات و لباس های رسمی مردم ترکیه، آداب و رسوم و فرهنگ آنها، هنر، سینما و برترین فیلم های ترکیه برایتان صحبت کردیم.

در این سه بخش پایانی، قرار است شما را با دستور پخت انواع غذاهای کشور ترکیه آشنا کنیم تا از پختن و خوردن آنها نهایت لذت را ببرید.

پیراشكی تركیه ای (پوآچای توپی)

مواد لازم (برای خمیر)

•    1/3 پیمانه ماست

•    ۱ عدد تخم مرغ

•    یك فنجان کوچک روغن مایع

•    یك قاشق چایخوری بكینگ پودر

•    آرد

•    پودر سوخاری

مواد لازم ( برای داخل خمیر )

•    500 گرم گوشت چرخ‌کرده

•    یک عدد پیاز درشت خرد شده

•    یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

•    یک عدد فلفل دلمه ای

•    نمک و فلفل سیاه

•    روغن

Learn the best and most popular Turkish food (for Turkey) (1)

طرز تهیه

1.    در یک کاسه بزرگ، ماست، تخم مرغ و روغن مایع را با هم مخلوط كنید. در کاسه کوچک دیگری، بكینگ‌پودر را با آرد مخلوط کنید و سپس به آرامی به مخلوط ماست اضافه کنید.

2.    آرد را باید تا اندازه ای به مواد اضافه کنید که دیگر خمیر به دست نچسبد.

3.    کمی روغن داخل تابه بریزید. پس از گرم شدن، پیاز خرد شده را چند دقیقه در آن تفت دهید تا کمی سبک شوند. سپس گوشت چرخ‌کرده و فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. نمک و فلفل سیاه بیفزایید. رب را اضافه کنید و مواد را چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی روغن بیندازد.

4.    سپس از روی خمیر به اندازه یك نارنگی بردارید. وسط خمیر را باز كنید و یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت را داخل آن قرار دهید. سپس آن را در دست به شكل توپ درآورید.

5.    خمیرهای توپی را در پودر سوخاری بغتلتانید. و درون سینی فر که از قبل چرب کرده اید، بچینید.

6.    پس از آماده شدن همه پیراشکی ها، آنها را درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید و پس از اینکه سطح خمیر طلایی شد، آنها را از فر خارج و پس از خنک شدن سرو کنید.


سالاد نخود فرنگی

مواد لازم

•    1.5 پیمانه نخود فرنگی

•    3 عدد خیارشور بزرگ

•    نصف استكان چایخوری ‌زیتون بدون هسته

•    شوید تازه

•    3 قاشق غذاخوری روغن ‌زیتون

•    2 قاشق غذاخوری آبلیمو

•    نمك و فلفل

Learn the best and most popular Turkish food (for Turkey) (2)
طرز تهیه

1.    نخود فرنگی ها را بپزید و کنار بگذارید تا خنك شوند.

2.    در این فاصله خیار شورها و شوید را ریز خرد كنید و در یك كاسه بزرگ بریزید. آبلیمو، روغن زیتون و نمك و فلفل رابه آنها اضافه کنید و هم بزنید. نخودفرنگی های خنک شده را بیفزایید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.


سیمیت نمكی

مواد لازم

•    100 گرم كره

•    10 گرم بكینگ پودر

•    یك قاشق چایخوری نمك

•    2 قاشق چایخوری سركه

•    یك فنجان کوچک روغن زیتون

•    آرد

•    1 عدد سفیده تخم مرغ

•    كنجد

Learn the best and most popular Turkish food (for Turkey) (3)

طرز تهیه

1.    فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی فر را با کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید.

2.    کره را از 30 دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا کمی نرم شود. در یک کاسه، بكینگ پودر، نمك، سركه و روغن زیتون را با یکدیگر مخلوط کنید. آرد را اضافه کنید و ورز دهید.

3.    مقداری از خمیر را بردارید و به شكل حلقه درآورید. سپس در سفیده تخم مرغ بغلتانید و در سینی فر که از قبل چرب کرده اید، بچینید. روی آنها کنجد بپاشید.

4.    سینی را در فر قرار دهید تا نان ها طلایی شوند. آنها را پس از خنک شدن، سرو کنید.


پلو بلغور

مواد لازم

•    1.5 پیمانه بلغور گندم تركیه

•    2 عدد گوجه فرنگی

•    1 عدد پیاز

•    1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

•    دو و نیم پیمانه آب یا آب گوشت

•    50 گرم كره

•    نمك و فلفل سیاه

Learn the best and most popular Turkish food (for Turkey) (4)

طرز تهیه

كره را درون قابلمه متوسطی با حرارت ملایم آب کنید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. رب را به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. سپس گوجه فرنگی ریز شده، نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كنید. پس از اینکه آب گوجه فرنگی كشیده شد بلغور گندم را همراه با آب گوشت درون قابلمه بریزید و با حرارت متوسط بگذارید پخته شوند تا آب بلغور کشیده شود. سپس به مدت 15 دقیقه آن را دم کنید.


بورک گوشت به شکل گُل

مواد لازم

•    ۲ عدد خمیر یوفكا

•    ۲۰۰ گرم گوشت چرخ كرده

•    ۱ عدد پیاز

•    ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی

•    پنیر پیتزا

•    نصف پیمانه شیر یا ماست

•    1/3 پیمانه روغن مایع

•    ۱ عدد تخم‌مرغ

•    نمك و فلفل

Learn the best and most popular Turkish food (for Turkey) (5)

طرز تهیه

1.    روغن را در تابه گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و سه تا چهار دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت چرخ‌کرده را به همراه رب، نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه اضافه کنید. آنها را 6 تا 8 دقیقه تفت دهید تا کاملا پخته شوند.

2.    خمیرهای یوفکا را به 4 قسمت تقسیم کنید و کنار بگذارید.

3.    در یک کاسه، سفیده تخم مرغ، ماست یا شیر را همراه با روغن مایع با هم مخلوط كنید. با قلم‌مو، از مخلوط تخم مرغ روی سطح یوفکاها بمالید. در قسمت پهن خمیر یک یا دو قاشق غذاخوری مایه گوشت قرار دهید. کمی پنیر موزارلا روی آنها بپاشید و سپس خمیر را لوله ای جمع کنید. سپس آن را به شكل حلزونی به دور خودشان بپیچانید. همه بورک ها را به همین شکل تهیه کنید.

4.    سینی فر را با روغن چرب کنید. بورك هایی كه به شكل گل در آمده را در سینی فر بچینید. با قلم‌مو از مخلوط شیر روی آنها بمالید و درون فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.

 

 

بهترین غذاهای خیابانی ترکیه

 

سیمیت (Simit)
مقاومت در مقابل عطر این پدیده حتی برای کسانی که اهل استانبول‌اند نیز یکی از سخت‌ترین کارهاست، نان حلقوی کنجد دار در شهد خوابانده شده. درواقع سیمیت پاسخ دندان‌شکن ترک‌ها به نان قندی آمریکایی‌ها محسوب می‌شود. سیمیت یکی از بهترین گزینه‌ها برای نوش جان کردن صبحانه در حال حرکت است.

ساندویچ ماهی (Balık-ekmek)
دومین غذای خیابانی محبوب ترکیه بی‌شک بالیک اِکمِک یا همان ساندویچ ماهی است. رفتن به سواحل کاراکوی (Karakoy) یا امینونو (Eminonu) و برگشتن، و نخوردن یکی از این ساندویچ‌های خوشمزه تقریباً محال است. شاید نشستن در رستوران‌های زیر پل گالاتا و خوردن ساندویچ ماهی در آرامش وسوسه‌برانگیز باشد، اما باور کنید خوردن بالیک اِکمِکی پشت میزهای رستوران با خوردن آن روی پاهایتان قابل قیاس نیست.

Lahmacun
لاه‌ماجون همان پیتزا ترکی خودمان است، پیتزایی که در تهیه‌ی آن فقط از گوشت قیمه شده، پیاز، و فلفل قرمز  استفاده می‌شود، برای بهبود عطر و طعم آن معمولاً کمی جعفری و آب‌لیمو هم به آن اضافه می‌کنند. لاه‌ماجون را حتماً همراه یک لیوان دوغ سرد بخورید تا لذت آن دو برابر شود. محله‌های مختلف استانبول لاه‌ماجون های خاص خود رادارند، بدون استرس هریک را که دوست داشتید انتخاب کنید.

Dürüm
Dürüm یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار خیابانی است. احتمال رویارویی با Dürüm در گوشه‌ای از خیابان، با این احتمال در یک رستوران لوکس برابر است، به همین دلیل Dürüm به دموکراتیک‌ترین غذای ترکی معروف است. Dürüm درواقع ساندویچ لقمه ایست که با مرغ یا بیف، پنیر و یا سبزیجات پُر می‌شود. اگر هوس خوردن Dürüm به سرتان زد، سری به Bambi یا Kizilkayalar در میدان تکسیم بزنید.

تانتونی (Tantuni)
تانتونی را می‌توان یکی از هم‌خانواده‌های Dürüm محسوب کرد. ترکیب بیف، گوجه، فلفل، و مقادیر زیادی ادویه که در نازک‌ترین نان ذرت قابل‌ تصور پیچیده شده‌اند. معمولاً دو نوع تانتونی عرضه می‌شود، تند و معمولی. البته اهالی مرسین (شهر زادگاه تانتوننی) معتقدند تنها تانتونی های واقعی آن‌هایی هستند که لب‌ها و زبانتان را بسوزانند. یکی از بهترین نقاط برای خوردن تانتونی اصل Emine Ana Sofrası در خیابان بیلورکو میدان تکسیم است.

صدف شکم پر (Midye dolma)
میدیه دولما یا همان صدف شکم پر، که بیشتر اسنک محسوب می‌شود تا یک وعده‌ی غذایی، صدف دریایی است که روی نصف پوسته‌اش قرار دارد و با برنج تند ترکیب‌ شده است، و در هر گوشه و کناری از خیابان‌های نزدیک تکسیم سرو می‌شوند. مهم‌ترین نکته در خوردن میدیه دولما این است که تا جایی به خوردن ادامه دهید که کمی احساس سیری می‌کنید، در غیر این صورت ممکن است وقتی به خودتان بیایید که ۲۰ لیره را ازدست‌داده‌اید و از شدت سیری نمی‌توانید جابه‌جا شوید.

Kokoreç
حتماً در برنامه‌های مختلف غذاهای عجیب‌ وغریب شهرهای مختلف را دیده‌اید، این غذای عجیب در شهر استانبول همین کوکورِچ است، یکی از بحث‌برانگیزترین غذاهای خیابان‌های استانبول. Kokoreç درواقع روده‌ی گوسفند یا بز بریان است که روی نیم یا یک‌ چهارم نان ترکی قرار می‌گیرد. این غذای خیابانی چرب خیلی بهداشتی به نظر نمی‌رسد، اما غذاخوری‌های زنجیره‌ای Şampiyon Kokoreç کاملاً قابل‌ اطمینان‌اند.

سیب‌زمینی شکم پر (Kumpir)
اورتاکوی شناخته‌شده‌ترین مکان برای خوردن کُمپیر یا همان سیب‌زمینی شکم پر پخته‌شده‌ی خودمان است. به‌ محض رسیدن به راسته‌ی فروشندگان کمپیر، هریک سعی می‌کنند شما را به سمت خود بکشند، در انتخاب کاملاً راحت باشید. مواد رنگارنگ تشکیل‌دهنده کمپیر، مانند پنیر کاشار، سوسیس، غلات، سالاد مایونز، نخود و لوبیا، و چندین و چند خوراکی دیگر، ترکیب‌ها و طعم‌های مختلفی را در مقابلتان قرار می‌دهد.

برنج مرغ (Tavuk pilav)
شاید هرگز به فکرتان خطور نکرده باشد که می‌توان در خیابان هم برنج و مرغ خورد، اما ناهار تعداد کثیری از مردم استانبول همین غذای ساده است. آماده شدن سریع، داغ بودن و حجم بالا، سه عاملی هستند که تاووک پیلاو را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای ترکی خیابان‌های استانبول تبدیل کرده است. پیدا کردن فروشندگان Tavuk pilav با چرخ‌های شیشه‌ای معروفشان یکی از آسان‌ترین کارها در استانبول است، اما خیلی‌ها معتقدند چرخ‌دستی‌های روبه روی بازار پارچه‌فروش‌ها (Manifaturacılar Çarşısı) چیز دیگری‌اند.

بورک (Börek)
این میان وعده‌ی ساده و پرطرفدار از دو بخش تشکیل می‌شود: خمیر یوفکا، و ترکیبات موردعلاقه‌ی شما. بورِک ترکی اصل با استفاده از پنیر و سبزیجات تهیه می‌شود. البته خیلی‌ها هم بورِکهای شیرین را دوست دارند. انواع مواد مانند کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل، گوشت چرخ‌کرده، گوشت مرغ و… را نیز می‌توان در تهیه بورِک مورداستفاده قرار داد.

ارسال نظر