آموزش و طرز تهیه نان چلا

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آموزش تهیه نان چلا , طرز تهیه نان چلا,دستور تهیه نان چلا,روش های تهیه نان چلا ,نکات تهیه نان چلا ,راه های تهیه نان چلا ,پخت نان چلا , طرز تهیه نان بدون خمیر مایه ,نان چلا ,

 

 

مواد اولیه :

آب۲ پیمانه
نمک۱ قشق غذاخوری
آرد۶ پیمانه
زعفرون آب کردهبه دلخواه
خمیر مایه۲ و۱/۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ۴ عدد
عسلنصف پیمانه
روغن مایه۱/۴ پیمانه
کشمش و کنجد و سیاه دانهبه دلخواه

اول از همه نصف آب ملایم و خمیر مایه رو با هم قطی میکنیم و میزاریم ی جای گرم واسه کمتره از ۱۰ دقیقه .
بعد تو یه ظرف بزرگ بقیه نصف آب که داغ هست رو میریزیم و خمیر مایه که درست کردیم رو بهش اضافه میکنیم و همچنین روغن مایه و عسل ،نمک و ۳ تا تخم مرغ( یه دونه رو کنار میزاریم که بعدا نیاز داریم بهش )وهممیزنیم با یک قاشق تا این مواد با هم خوب مخلوط باشند وقتی این مواد رو با هم مخلوط کردیم ۳ پیمانه آرد رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط مایه مون باشند بعد از این که کمی با هم مخلوط کردیم حالا یک پیمانه دیگه آرد اضافه میکنیم و هم میزنیم و باز یک پیمانه دیگه که تا حالا شده ۵ پیمانه ، حالا موادمون سفت تر شده و بسختی میتونیم هم بزنیم و باز هم یک پیمانه دیگه اضافه میکنیم که ششمین پیمانست .
حالا رو یک سطح تمیز کمی آرد میپاشیم و خمیرمونو میزاریم رو کابینت و ورز میدیم با دستامون وهر دفعه مقداری آرد میپاشیم (شاید حولوحوش ۲ تا ۱ پیمانه آرد ) ورز میزنیم به مدت ۱۰ دقیقه تا زمانی که خمیرمون خوب فرم بگیره و نچسبه به دستمون .

آموزش و طرز تهیه نان چلا
نکته : زیاد ارد نپاشد که خمیرمون سفت میشه هرزمان دیدید که به دست نمیچسبه و خوب فرم گرفته کافیه یک ظرف گود رو کمی اطرافشو چرب میکنیم و خمیرمونو میزاریم توش و با یک پلاستیک روشو میپوشونیم و روش باز حوله میندازم تا گرم بمونه و پف بکنه به مدت ۱ تا یک ساعت و نیم .بعد از یک ساعت میبینید که حسابی پف کرده و دو برار شده خمیرمون خوب حالا رو سطح کارمون آرد میپاشیم و خمیرمونو میزاریم روش و به دو قسمت تقسیم میکنیم .
یکی از این قسمته رو باز تقسیم به ۳ قسمت میکنیم.
هر کدومو لول میکنیم به طوری که واسط توپولتر باشه تا کنارهها .
و میبافیم مثل مو تو سنی فرمنون که یا کاغذ روغنی گذاشتن یا کمی روغن مالیدیم و و آرد پاشیدیم میزاریم و روشو میپوشونیم با پلاستیک و میزاریم باز به مدت نیم ساعت تا دوباره پف بکنی .
فرمونو رو درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه
حالا خمیرمونو که دوباره پف کرده روش با قلم مو تخم مرغی که قبل به هم زدیم رو میمالیم (برای این که براق و خوشرنگ بشه و اگه دوست داشتید مقداری زعفرون آب کرده هم به تخم مرغ اضافه میکنیم ) و همینطور کنجد و سیاه دانه اگه دوست داشتید.

ارسال نظر