آموزش و طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آموزش درست کردن خیتاب (اذربایجانی), طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی) ,آموزش پختن خیتاب (اذربایجانی), دستور خیتاب (اذربایجانی),آموزش تصویری خیتاب (اذربایجانی) ,مواد لازم خیتاب (اذربایجانی) , روش تهیه و پخت خیتاب (اذربایجانی),آموزش تهیه خیتاب (اذربایجانی) ,

آموزش و طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی) (1)

 

خیتاب یک مدل نون مغز داره که توش از سبزی استفاده میشه، تو فصل بهار از سبزیجات کوهی مثل غازیاغی، شینگی، یا شوران درست میشه، و وقتی فصل این سبزیجات تموم شد با اسفناج پخته میشه، فصل سبزیجات کوهی همش میخواستم خیتاب درست کنم و پستش کنم اما فرصت عکاسی نشد.هر سال این موقع دیگه تو بازار اسفناج پیدا نمیشد اما خوشبختانه امسال هنوز تو بازار اسفناج هست واسه همین تصمیم گرفتم خیتاب رو با اسفناج آموزش بدم.
این نون میتونه یک صبحانه یا عصرانه کامل باشه و مخصوصا واسه محل کار یک غذای فوق العاده است.

 

مواد لازم:

 
خمیر یک واحد خمیر نان روغنی یا نصف واحد از خمیر نان گل
اسفناج یا سبزی کوهی نیم کیلو
پیاز یک عدد
روغن و نمک و زردچوبه
طرز تهیه:
اسفناج رو شسته و درشت خرد میکنیم و داخل تابه بریزید و در تابه رو بگذارید تا با بخار خودش نرم بشه، دو دقیقه بیشتر طول نمیکشه، سریع بردارید تا نسوزه.

آموزش و طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی) (2)


پیاز رو خلالی خرد کنید و تفت بدید تا نرم بشه، اسفناج رو اضافه کنید و بعد نمک و زردچوبه رو هم بریزید و مخلوط کنید و حرارت رو خاموش کنید.


خمیر رو با هر کدوم از دستورها آماده کردید به دو قسمت تقسیم کنید.

آموزش و طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی) (5)


یک لایه خمیر رو داخل قالب که چرب کردید پهن کنید.

آموزش و طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی) (6)


مواد خنک شده رو روی خمیر پخش کنید. کنارهای خمیر از مواد نریزید تا لایه دوم رو که گذاشیتم خمیرها به هم بچپسبه.

آموزش و طرز تهیه خیتاب (اذربایجانی) (4)


یک دوم باقی مانده خمیر رو گرد به اندازه قالب باز کنید.
لایه دوم خمیر رو روی قالب پهن کنید.
با انگشت اشاره کناره های خمیر رو فشار بدید تا به هم بچسبه.
روی خمیر رو با چنگال سوراخ کنید تا بخار مواد خارج بشه که وسط نون خمیر نمونه. روش رو زرده هم زده بمالید.
روی خمیر معمولا بادام میگذارند من نداشتم هسته زردآلو گذاشیتم. بیست دقیقه استراحت بدید و بعد داخل فر با حرارت 180 تا پخته بشه. حدود 20 دقیقه کافیه.
وسط کار فر من مشکل پیدا کرد و نون اون کیفیتی رو که میخواستم پیدا نکرد
من خودم با سس کچاپ سرو میکنم امیدوارم ازش لذت ببرید.

ارسال نظر