آموزش و طرز تهیه آش سبزی

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

آموزش درست کردن آش سبزی, طرز تهیه آش سبزی ,آموزش پختن آش سبزی, دستور آش سبزی,آموزش تصویری آش سبزی ,مواد لازم آش سبزی , روش تهیه و پخت آش سبزی,آموزش تهیه آش سبزی ,طرز تهیه آش سبزی برای ماه رمضان

 

آموزش و طرز تهیه آش سبزی

مواد اولیه :

برای 4 نفر
نمكبه میزان لازم
زردچوبه (اختیاری)1قاشق چایخوری
گوشت (گردن)200گرم
عدس1سوم پیمانه
نخود1سوم پیمانه
لوبیا (سفید یا قرمز)1سوم پیمانه
ترخان3قاشق غذاخوری
تره (تازه و پاك شده)400گرم
برنج1پیمانه
روغنبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم

 

 

طرز تهیه:

ابتدا برنج را از قبل با مقداری نمك خیس میكنیم و به همراه دو قاشق ترخون و تره خرد شده در قابلمه میریزیم و روی آن به میزان لازم آب ریخته و اجازه میدهیم بپزد .برنج باید کاملا باز وشفته شود دقیقا مثل شله زرد.دقت كنید نباید درب قابلمه را ببندید چون سبزی رنگ تیره به خودش میگیرد.
نخود و لوبیا را باهم آبپز كنید و عدس را جداگانه آبپز كرده و آبش را بعد از پخت بگیرید تا آش را تیره نكند.در ظرفی جداگانه گوشت را با مقداری روغن كمی تفت بدهید و زردچوبه را اضافه كرده و به همراه 1عدد پیاز آبپز كنید.وقتی گوشت پخت کاملا استخوانهایش را بگیرید و با پشت قاشق گوشت را له كنید.حالا به مرحله ای رسیدیم که مواد اولیه ما همه پخته شدند همه مواد را با هم در یک قابلمه می ریزیم و مقداری آب جوش یا آب گوشت اضافه میكنیم و خوب مخلوط می کنیم در همین زمان یك
قاشق باقیمانده ترخان را در کمی روغن تفت داده و در صورت تمایل مقداری زردچوبه بزنید و خیلی زود از روی حرارت بردارید تا تلخ نشود.از این به بعد امکان ته گرفتن آش زیاد میشود چون مواد رو به غلیظ شدن میروند. پس چند دقیقه یک بار کاملا آش را به هم بزنیدبخصوص قسمت وسط قابلمه و کناره ها. حدودا 2ساعت به آش زمان بدهید تا جا بیفتد و آب آن كشیده شود.هر چقدر مقدار هم زدن بیشتر باشد مواد بهتر به خورد هم رفته و آش کش دار ترمیشود.این آش از آش های دیگر غلیظ تراست و حالت حلیم دارد. نیم ساعت آخر پخت درب قابلمه را ببندید البته هم زدن فراموش نشود.

 

نكات:

1)این آش جزو غذاهای سنتی شیراز است.
2)در شیراز این آش را برای صبحانه میپزند.
3)برخی افراد در این آش از سیرابی به جای گوشت استفاده میكنند.
4)تره باید كمی درشت خرد شود.
5)استفاده از لوبیا سفید در این آش متداول تر است.
6)حبوبات را حتما از شب قبل خیس كرده و آب آن را 2بار عوض كنید و اگر فراوش كردید آنها را 2بار پخته و آبش را خالی كرده و بعد بپزید.

ارسال نظر